19:00

Ösets BK

Referat: Älvängens IK - Ösets BK

Spännande möte med en seriekonkurrent och det föreligger viss skillnad i ålderssrukturen då deras yngsta spelare var född 1994.
Vi fick möta ett rutinerat och fysiskt spelande lag vilket är perfekt träning för framtiden. Vi försöker spela enligt våra riktlinjer och vi äger mycket boll, tyvärr är det lite oskärpa och många anfall stoppar vi själva genom sämre passningar och mottagningar.
Motståndarna spelar rakt och skapar ett fåtal chanser, skillnaden är att de sätter sina lägen de får och det imponerar.
Tilda i målet hade en riktigt otacksam uppgift, dels kallt och jäkligt och inte mycket att göra. Ställningen i halvtid är inte helt logiskt 1-2 och med tanke på medvinden som väntade i andra halvlek fanns stora chanser att segla ifrån målmässigt.
Vi kvitterar och tar även ledningen med 3-2 och spelet första tjugo minuterna är konstant på deras planhalva, men vi lyckas återigen släppa in ett mål från ingenstans till 3-3.
Med 20 minuter kvar lyckas vi med ett riktigt vackert anfall där Annie D hittar Ellen i djupet som kommer helt fri och rullar in bollen iskallt brevid målvakten.
Resten av matchen spelas på deras planhalva men vi lyckas inte döda matchen utan den slutar med uddamålsseger 4-3.
Positivt är att vi står upp bra trots en enorm ålder/fysisk skillnad. Dessutom försöker vi spela enligt våra riktlinjer, att det sen blir lite mycket felpass är en annan sak.

ÄIK-Ösets BK 4-3 (1-2)
Mål: Julia Svennblad, Emma Rhodén, Stella Abrahamsson, Ellen Podvorec.